Thursday, May 7, 2009

Geramnya.......

Biar setenang mana pun our heart, there still ada ombaknya... entahlah... Aku pasrah... siapa yang menyampaikannya, terserah. Tapi hati ini tetap sakit bila memikirkannya... Siapalah antara teman-temanku yang talam dua muka... sepuluh muka tu... Tapi sebagai kaum hawa yg sejenis dgnku... takkan semua citer kita share nak citer kat dia... Bagai nak luruh jantung ku bila dia seolah-olah tahu apa yang kita bercerita tentangnya... walaupun sepatah kata yang dikeluarkan tapi aku rasa dia tahu kesemuanya, masakan pokok tak bergoyang kalau beruk tak bergayut di atasnya... Malas aku nak layan kerenahnya... Sakit hati membuak-buak... jiwa punah... Kalau aku tahulah sape temanku itu yang talam 10 muka... memang tak senang dia dunia dan akhirat... Tak baik kan! Tapi apasal dia sibuk sgt nak citer kat dia... Dia ni side sape ni? Aku ke dia! Dia tu baguih sgt ke? Sampai suma nak citer kat dia.... Bukannya nak elokkan keadaan... menambahkan keruh lagi di air yang sememangnya dah keruh... Geramnya....

4 comments:

ms_destinee said...

knp ni kak? sape yg buat akak geram ni???

ctfieda said...

Saje aje... nak jadikan sebuah kisah GERAMnya....

IqMaN said...

cuba kita melihat,merenung dan muhasabah.....dimana agaknya silap kita.....

Lya said...

are you talking about me?? hmmmm